OKay opent in Viroinval een buurtsuper in een gloednieuw gebouw opgetrokken in duurzame methodes en materialen. Het 125ste winkelpunt van de keten gebruikt geen fossiele brandstoffen, net zoals de winkel die in september opende in Stavelot.

De winkel in Viroinval is een supermarkt van de nieuwe generatie, waarvan de inrichting frisheid en moderniteit uitstraalt. Er zijn brede gangen en grote glazen wanden die de winkelervaring aangenamer maken. Elke dag wordt er vers brood geleverd en de medewerkers bakken zelf hun broodjes en gebak.   

Toonbank Cooking

In de winkel zet OKay in op vers: fruit en groenten elke dag, zuivel, vlees, charcuterie, vis en bereide maaltijden. Er is ook een ‘Easy cooking’ toonbank, waar alles te vinden is voor het bereiden van seizoensgerechten. Klanten die een snelle maaltijd willen, hoeven dus niet meer de hele winkel te doorkruisen.

Winkel “zero fossiele brandstoffen”

Het is tegelijk de tweede winkel die geen gebruik maakt van fossiele brandstoffen zoals mazout of gas. De warmte in de winkel wordt opgewekt door de koelinstallatie. Het gebouw in Viroinval vermindert op die manier 99% van de CO2-emissies. Als de installaties in Viroinval en Stavelot goeie resultaten opleveren, zullen ze ook in andere installaties van OKay en Colruyt Group voorzien worden.

 

Minimale voetafdruk

“OKay hecht een groot belang aan een bouwmethode die weinig energie opslorpt, zodat de milieu-impact zo klein mogelijk is. Daarom gebruiken we sinds 2015 duurzame materialen en technieken voor onze winkels van de tweede generatie”, zegt Fabrice Gobbato, algemeen directeur OKay. Voorbeelden zijn de LED-verlichting die 30% minder elektriciteit verbruikt of de regenwateropslag die gebruikt wordt bij de toiletten. Het gebouw is goed geïsoleerd en gebruikt een koelsysteem met propaangas, een koelstof die volgens OKay ecologischer is dan andere.