Nieuwe Albert Heijn nabij Brussel

Op de grens tussen Brussel en Wemmel wordt een nieuwe supermarkt van Albert Heijn gebouwd op de Romeinsesteenweg. Daarnaast heeft de keten ook plannen zich te vestigen in Zellik, een deelgemeente van Asse. 

 

In 2011 opende Ahold, het moederbedrijf van Albert Heijn, een eerste Belgische supermarkt in Antwerpen. Vandaag heeft de keten al zo'n veertig vestigingen in ons land. Voorlopig is Leuven de enige stad in Vlaams Brabant waar Ahold neerstreek. Met de opening in Wemmel en Zellik zal de teller daar op drie staan en worden nu ook inwoners van Brussel benaderd.

 

Voorlopig focust Ahold zich op Vlaanderen, eenvoudigweg omdat de verpakkingen uitsluitend in het Nederlands gedrukt worden en ze op die manier gebonden zijn aan het taalgebied. Wanneer de nieuwe vestiging in Wemmel de deuren opent is nog niet duidelijk.

 

Doelstelling 50 winkels voorlopig behouden

Ondanks de naderende fusie met Delhaize houdt de Nederlandse discounter vast aan de plannen om uit te breiden in België. “Totdat de fusie rond is, blijven we twee aparte bedrijven”, reageerde Ahold eerder al aan onze redactie. De winkelopeningen die al gepland waren, worden gewoon uitgevoerd en de doelstelling van 50 Belgische AH’s tegen eind 2016 blijft voorlopig ook van kracht. “Dat wil niet zeggen dat we 50 winkels gaan openen. Voorlopig houden we vast aan die doelstelling, die we na de fusie goed gaan bekijken”, zei woordvoerder Tim van Der Zanden.

 

 

Auteur: 

Coralie Gilissen

categorie: 

Jobs - Side - NL

Laatste productlanceringen