Alibaba en Kroger hebben gesprekken gestart over een mogelijke samenwerking. Voorlopig bevinden de gesprekken zich nog in een vroeg stadium. Dat meldt de New York Post.

Volgens verschillende bronnen hebben de bestuurders van Kroger en Alibaba elkaar afgelopen maand in China ontmoet. De exacte inhoud van hun gesprek werd niet bekendgemaakt. Toch lijkt een nieuwe samenwerking in de maak. Na Amazon en Whole Foods, Auchan en Alibaba, Carrefour en Tencent of Walmart en Google, kan er nu ook een samenwerking ontstaan tussen Alibaba en Kroger.

Deze mogelijke samenwerking zou het Amerikaanse bedrijf helpen om zijn online aanbod en betaalsystemen te verbeteren. Alibaba van zijn kant kan dan weer zijn activiteiten in Amerika versterken. Sinds kort toont Alibaba interesse in elk Amerikaans of Canadees bedrijf dat zijn producten wil verkopen in China of dat gebruik wil maken van de betaalmogelijkheden die Alibaba ontwikkeld heeft. Kroger is dus lang niet de enige die overlegt met de e-commerce gigant. Toch zou een mogelijke samenwerking Kroger en Alibaba toelaten om de expansie van Amazon op het vlak van foodretail in Amerika tegen te gaan.