Het Nederlandse Cleanshopping, dat winkelkarretjes reinigt met mobiele wasstraten, is vanaf nu ook in België actief. 

In 2013 startte CleanForte met een nieuw concept op de Nederlandse markt: het reinigen van winkelkarren en –mandjes en dit met een mobiele wasstraat. Het concept sloeg aan, want intussen behoren alle grote Nederlandse supermarktketens tot het klantenbestand en worden er meer dan 1.000 winkels bediend.

Nu gaat Cleanshopping ook van start in België, in samenwerking met de Groep INTRO. Die stelt als inclusieve onderneming mensen te werk met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Het is ook vanuit de locatie van INTRO in Beveren dat de eerste mobiele wasstraat zal vertrekken. Van daaruit zullen supermarkten in Oost- en West-Vlaanderen bediend worden.

Later zal er een tweede locatie ten oosten van Antwerpen komen, van waaruit winkels in de Kempen, Limburg en Vlaams-Brabant op Cleanshopping een beroep kunnen doen. Dat schrijft Made In Oost-Vlaanderen.

 

Hoe werkt het?

De mobiele wasstraat van Cleanshopping is speciaal uitgerust om bij de supermarkt ter plaatse de klus te klaren. De wasstraten hebben een eigen energie- en watervoorziening, waardoor er geen gedoe is met slangen en aansluitingen. Meer nog: het wassen gebeurt binnen de wasstraat, waardoor er geen vervuild afwaswater of andere afvalstoffen achterblijven. Cleanshopping maakt bovendien enkel gebruik van biologisch afbreekbare reinigingsmiddelen zodat er geen impact is op het milieu.