Marketingdirecteur Colruyt is ‘Marketeer van het Jaar’

Guy Elewaut, de marketingdirecteur van winkelformule Colruyt Laagste Prijzen, is uitgeroepen tot Marketeer van het Jaar. Aan Franstalige kant viel zijn collega bij de MIVB Guy Elewaut in de prijzen.

 

De 54-jarige Elewaut begon zijn carrière als journalist bij zakenkrant De Tijd om in 1998 over te stappen naar Delhaize. Daar startte hij als woordvoerder,  en groeide hij later door naar de marketingafdeling van de supermarkt. In 2013 ging Elewaut aan de slag bij de groep Colruyt, waar hij in oktober 2015 marketingdirecteur werd van supermarktketen Colruyt. 

 

Woensdagavond is Guy Elewaut uitgeroepen tot Nederlandstalige Marketeer van het Jaar. Vooral de campagne die hij bij Colruyt sinds september 2016 voert over het lageprijzenbeleid en over de app MyColruyt viel in de smaak bij de jury.

 

Het is de eerste keer dat iemand van Colruyt Group de titel wint, en het is zelfs de eerste keer aan Nederlandstalige zijde dat een marketeer van een retailer laureaat is. 

 

Aan Franstalige kant werd David Favest (43), sinds twee jaar de marketingdirecteur van de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB, uitgeroepen tot Marketeer van het Jaar. Hij liet zich inspireren door de Brusselse zanger Stromae om het imago van de MIVB te moderniseren.

 

Marketer of the Year is een organisatie van Trends en de Belgian Association of Marketing (BAM). De prijs werd woensdagavond al voor de 23ste keer uitgereikt.

Auteur: 

Joram De Bock

categorie: 

Side banner - Ingenico ePayments

Laatste productlanceringen