Lotus neemt Britse fruitsnacks over

Lotus Bakeries neemt het Britse Urban Fresh Foods over, een Britse producent van gezonde tussendoortjes op basis van puur fruit. De overname komt er enkele maanden nadat Lotus al een strategisch partnerschap aanging met Natural Balance Foods, een andere Britse producent van “gezonde” snacks. “Lotus wil de categorie van de gezonde tussendoortjes verder doen groeien bij alle consumentengroepen in alle landen”, klinkt het.

 

Urban Fresh Foods is een snel groeiend bedrijf dat in de UK vooral bekend is van de merken BEAR (tussendoortjes in de vorm van fruitrolletjes of dierenpootjes) en Urban Fruit ( smaakvolle, natuurlijke tussendoortjes op basis van 100% fruit aan voor drukbezette jongvolwassenen).

 

UFF kent een exponentiële groei van gemiddeld 50% per jaar over de voorbije zes jaar, wat kan worden uitgedrukt in meer dan 375 miljoen porties fruit. Dit is voornamelijk toe te schrijven aan de steeds toenemende vraag naar gezonde tussendoortjes in de grote Britse supermarkten en retailkanalen. De netto-omzet van UFF wordt voor 2016 geraamd op ten minste 27 miljoen Britse Pond.

 

Voor Lotus is de overname vooral interessant om verder in te zetten op het groeiende segment van de gezonde tussendoortjes. “Lotus wil de categorie van de gezonde tussendoortjes verder doen groeien bij alle consumentengroepen in alle landen. Daarom is Lotus vier maanden geleden een strategisch partnerschap aangegaan met Natural Balance Foods”, klinkt het.

 

Category captain in de UK

“We kijken ernaar uit om verder te bouwen op het succes van UFF. Als groep wil Lotus Bakeries zowel traditionele specialiteiten als gezonde tussendoortjes aanbieden. We beseffen dat er wereldwijd een groeiende vraag is naar gezonde alternatieven. Daarom hebben we afgelopen zomer geïnvesteerd in Natural Balance Foods en zijn we trots dat we de merken van Urban Fresh Foods aan onze portfolio kunnen toevoegen. Door deze overname worden we “Category Captain” binnen de categorie van gezonde tussendoortjes in het Verenigd Koninkrijk en effenen we het pad voor internationale groei.”, zegt CEO Jan Boone.

 

Lotus heeft 100% van de aandelen van Urban Fresh Foods verworven. De prijs die hiervoor werd betaald, vertegenwoordigt circa 14 keer de verwachte winst voor belastingen. Hayley en Andrew Gait-Golding (Oprichters) en Giles Brook (Partner)zullen UFF blijven managen vanuit het kantoor in Londen (“the Cave”).

 

Auteur: 

Joram De Bock

categorie: 

Jobs - Side - NL

Laatste productlanceringen