Kwart van Belgische ondernemingen mijdt Zaventem

Eén bedrijf op vier blijft liever zo veel mogelijk weg van de luchthaven in Zaventem. Een economische tegenvaller voor de luchthaven, want zo’n 40% van de passagiers gebruikt Brussels Airport voor zaken.

 

Een kwart van de Belgische ondernemers mijdt de luchthaven van Zaventem sinds de aanslagen op 22 maart. Dit blijkt uit een enquête van werkgeversorganisatie Voka, die een rondvraag deed bij 645 bedrijfsleiders. Volgens Brussels Airport zijn 40% van de passagiers zakenreizigers, goed voor 9,4 miljoen reizigers per jaar.

 

Conference calls

Zes procent van de Belgische ondernemingen ruilt Brussels Airport tegenwoordig liever in voor kleinere luchthavens, zoals Oostende of Eindhoven. De controles zouden hier minder streng zijn en duren minder lang –tegenover Zaventem, waar passagiers worden gevraagd om drie uur op voorhand te komen. Vijf procent van de ondervraagden neemt dan weer liever de auto of het openbaar vervoer voor verplaatsingen. Ongeveer 15% van de bedrijven mijdt Zaventem helemaal en vervangt zakenreizen naar het buitenland door conference-calls of video-meetings.

 

Brussels Airlines lanceerde gisteren overigens de campagne “Br_ssel mist u”, een project dat zich inzet om het aantal reizigers weer te doen groeien.

Auteur: 

Coralie Gilissen

categorie: 

Jobs - Side - NL

Laatste productlanceringen