Kruidvat gaat zijn distributiecentrum voor de e-commercelogistiek meer dan verdubbelen. AS Watson, het moederbedrijf van de retailer, huurt sinds september al 15.000 m² in het Nederlandse Ede. Met eigenaar DHG is nu een tienjarig contract getekend om de totale oppervlakte van 37.000 m² in gebruik te nemen.

Vanaf 1 mei 2018 zal Kruidvat dus 22.000 m² extra huren voor de e-fulfillment van online orders van zowel de Nederlandse als Belgische webwinkel.

Het fulfilmentcenter in Ede is pas in september jongstleden door Kruidvat in gebruik genomen. Voordien leverde de retailer vanuit het nabijgelegen Heteren. Daar werden de producten voor zowel de fysieke winkels als de webwinkel samen behandeld. Die ruimte werd te klein, zodat de logistiek voor de e-commerce naar een apart DC werd verplaatst. Nu blijkt het fulfilmentcentrum zelf te klein te worden.

Kruidvat groeit fors in de e-commerce. De keten wil zich ontplooien als een volwaardige omnichannelspeler. Om de groei aan te zwengelen nam A.S. Watson een jaar geleden Roland van den Berg onder de arm als de nieuwe directeur e-commerce. Hij verdiende zijn strepen bij Jumbo als verantwoordelijke voor de uitrol van de online activiteiten van de Nederlandse supermarktketen.