Jumbo strijkt neer in Heusden-Zolder

Jumbo is van plan om eind dit jaar een winkel in het Limburgse Heusden-Zolder te openen. De keten zal gelegen zijn in een pand van drie verdiepingen op de Koolmijnlaan, inclusief parking en appartementen, en strekt zich uit over een oppervlakte van 2.600 m2. Dat schrijft Het Belang van Limburg.

 

Na Pelt, Rijkevorsel  en Rekem zal Jumbo ook neerstrijken in Heusden-Zolder. Dat wordt meteen de derde Limburgse gemeente voor de Nederlandse retailer. Het nieuwe filiaal zal gelegen zijn op de Koolmijnlaan. Concreet moet het pand van bouwmarkt Thielens plaats ruimen voor een nieuw gebouw met drie verdiepingen. Dat zal bestaan uit een parking met 150 parkeerplaatsen op de gelijkvloers, gevolgd door een winkelruimte van 3.300 m2 op de eerste verdieping. Zo’n 2.600 m2 is daarbij bestemd voor Jumbo. Wie de rest van de handelsruimte zal innemen, is nog niet bekend. Op de tweede verdieping komen er tot slot nog 18 appartementen. Bovendien wordt er ook een fietsenstalling voorzien.

 

Burgemeester Mario Borremans (GOED) is alvast blij met de komst van Jumbo. “We denken dat de komst van de Jumbo supermarkt nieuwe impulsen kan geven aan de Koolmijnlaan. Ook een belangrijk detail voor onze gemeente zijn de jobs die er hierdoor bijkomen. Dertig voltijdse en vijftien halftijdse medewerkers zullen aan de slag kunnen in beide handelszaken. Dit privéproject kadert in de verdere ontwikkeling van Heusden cité, waarin we willen gaan naar grotere handelszaken”, vertelt hij aan Het Belang van Limburg.

 

Ter herinnering, in februari had Gondola een exclusief interview met Peter Isaac, CEO van Jumbo België. Daarin vertelde hij ons onder meer dat Jumbo eind dit jaar drie winkels zal openen in België, waarvan één in Pelt, op De Koel 16B, die in november opent. Volgend jaar volgen dan nog eens 12 à 15 winkels en op termijn zou de keten zelfs 100 winkels willen openen.

 

Auteur: 

l.goethuysen@gondola.be

categorie: 

Laatste productlanceringen