Afgelopen vrijdag zijn speurders binnengevallen bij Metro, het Duitse moederbedrijf van Makro, wegens een onderzoek naar handel met voorkennis en marktmanipulatie. De retailer zegt volledig mee te werken aan het onderzoek.

De politie en het gerecht zijn afgelopen vrijdag binnengevallen op het hoofdkantoor van Metro. De speurders doorzochten het hoofdkwartier op zoek naar bewijzen van mogelijke handel met voorkennis in aandelen van de retailgroep. Dat melden De Tijd en het Duitse Der Spiegel.

Het onderzoek, dat in gang gezet werd door de Duitse beurswaakhond BaFin, viseert onder meer Jürgen Steinemann, de voorzitter van de raad van bestuur van Metro. Hij kocht toen hij eind februari 2016 werd benoemd als voorzitter voor een miljoen euro aan aandelen. Door de in maart aangekondigde afsplitsting van elektronicatak Ceconomy, veerde het Metro-aandeel sterk op. Mogelijk heeft Steinmann daar misbruik van gemaakt.

Metro zegt dat er geen sprake was van voorkennis bij Steineman en het bestuurslid. De aankondiging zou volgens de regels zijn gegaan, aldus het bedrijf. De retailer laat ook nog weten volop mee te werken aan het onderzoek, zo meldt het ANP.