“HAL op het punt om AudioNova te verkopen”

De Nederlandse investeringsmaatschappij HAL staat op het punt om AudioNova, zijn internationale keten van winkels in gehoorapparaten, te verkopen. Volgens De Telegraaf hebben al zeker zes kandidaat-kopers een bod gedaan op de hoorspecialist.
 

HAL is een investeringsmaatschappij die onder andere optiekketen Pearle en diens moederbedrijf Grandvison bezit, maar ook belangen heeft in bedrijven als Vopak, Boskalis, en zelfs de krant het Financiële Dagblad. Eerder deze maand nam HAL nog een belang van 20% in de Nederlandse e-tailer Coolblue. Nu zouden de investeerders op het punt staan om hun winkelketen in gehoorapparaten, in Nederland bekend onder de naam Schoonenberg Hoorcomfort en internationaal als AudioNova, te verkopen. Dat schrijft de Nederlandse krant De Telegraaf op basis van bronnen dicht bij de verkoop.

 

Vraagprijs: 500 miljoen

 

Nog volgens De Telegraaf heeft HAL al zes indicatieve, niet bindende biedingen ontvangen op AudioNova. HAL zou 500 miljoen vragen voor de winkelketen, maar krijgt mogelijk nog meer voor AudioNova. “Drie van de zes bieders - het Deense William Demant, het Zwitserse Sonova en het Italiaanse Amplifon - zijn namelijk concurrenten, bij wie synergievoordelen fiks kunnen meewegen in het berekenen van de hoogte van hun maximale biedprijs. Drie andere bieders zijn de investeringsmaatschappijen Bain, PAI en Carlyle”, schrijft de krant.

 

AudioNova is goed voor een jaaromzet van 359 miljoen euro en telt internationaal meer dan 1.300 hoorcentra in 11 landen. In België heeft de hoortoestellenspecialist ruim 80 vestigingen.

Auteur: 

Joram De Bock

categorie: 

Jobs - Side - NL

Laatste productlanceringen