Gondola Retail Scan 2017: poster brengt marktaandelen in kaart

Gondola Retail Scan 2017: poster brengt marktaandelen in kaart

 

Naar jaarlijkse gewoonte trok het team van The Retail Academy op onderzoek uit om het Belgische foodretail landschap in kaart te brengen. Een nobele queeste in een land waar communicatie omtrent gegevens vaak een gevoelig onderwerp is. Toch slaagde de onderzoeksafdeling van de Gondola-group er in, en presenteren ze nu met trots de Gondola Retail Scan 2017!

 

De Gondola Retail Scan is een unieke poster die in een oogopslag een overzicht biedt van de Belgische foodretail. Op een intuïtieve wijze schetst de poster een overzicht van het aandeel dat iedere speler uit de 26,3 miljard euro tellende taart toekomt. Verder wordt informatie weergegeven over het aantal werknemers, het aantal winkelpunten per enseigne, de CEO voor de groep voor België, en nog veel meer.

 

Hoe gingen we te werk? Initieel klopten we aan bij de retailers, met de vraag om de nodige gegevens te delen om de poster samen te stellen. Vaak werd ons verzoek met een glimlach ontvangen, soms ook helemaal niet. In beide gevallen zochten de onderzoekers van The Retail Academy vanuit elke invalshoek naar bronnen ter verificatie. Persberichten, jaarverslagen, lezingen, noem maar op. Alle data werd samengebracht en afgewogen om tot deze buitengewone poster te komen.

 

Wel moet er voorzichtig omgesprongen worden om de directe vergelijking te maken met voorgaande edities van de poster. In de 2016 editie werd namelijk, door een communicatiefout, voor Carrefour een incorrect cijfer opgenomen. Een tekortkoming waar naar de toekomst toe zorgvuldig mee wordt omgesprongen, met als doel om de werkelijkheid zo correct mogelijk te benaderen.

 

 

Wenst u deze aantrekkelijke poster binnenkort in uw brievenbus? Klik dan op de onderstaande link, en bestel zo de poster ter waarde van €95!

 

Wilt u in de toekomst altijd als eerste onze posters ontvangen? Activeer dan het Gondola Medium abonnement! Neem contact op met abonnement@gondola.be voor meer informatie.

 

 

 

categorie: 

ingenico - NL

Laatste productlanceringen