Gedaan met dubbele betaalterminals in de grensstreek

Het betaalbedrijf CCV en de Franse bank Crédit du Nord slaan de handen in elkaar. Daardoor hoeven handelaars aan de grensstreek niet langer twee betaalterminals te voorzien om ook hun Franse klanten tevreden te stellen.

 

Belgische betaalterminals verwerkten tot vandaag de Franse betaalkaart Carte Bleue tegen ongunstige voorwaarden. Handelaars in de grensstreek moesten daarom vaak noodgedwongen een Belgische en een Franse betaalterminal voorzien. Daar komt nu verandering in door de samenwerking van CCV en Crédit du Nord.

 

"Je ziet het vaak in de grensstreek: handelaars die twee betaalterminals op hun toonbank hebben staan om geen Franse klanten te mislopen. Dit zorgde voor veel gedoe: handelaars moesten contracten afsluiten met twee verschillende betaalbedrijven en twee betaalterminals kopen of huren. Ook de rapportering en de administratieve overlast zijn navenant”, vertelt Sam Arckens, CCO bij CCV Belgium.

 

“De toekomst is aan de nichespelers”

 

Handelaren in de grensstreek kunnen vanaf nu bij CCV terecht om het Franse betaalschema te ontvangen. Het betaalbedrijf uit Ieper werkt hiervoor samen met de Franse bank Crédit du Nord. “In het DNA van CCV vinden we de strategie van onze eigen bank terug: professionele en vernieuwende klantgerichte dienstverlening”, stelt Bruno Raes, directeur Benelux Desk van Crédit du Nord. “Leveranciers van betaaldiensten zijn succesvol als ze zich richten op de noden binnen bepaalde niches, zoals in dit geval de handelaars in de grensstreek. Dit geeft ons vertrouwen in deze samenwerking.”

 

Administratie eenvoudiger en maar één aanspreekpunt

 

Voorlopig reageren handelaars uit de grensstreek erg positief.. Zo zijn ze bij Meubelen Gaverzicht en Be Okay (Deerlijk en Moeskroen) erg tevreden met deze nieuwe dienst. “Wij krijgen veel Franse klanten over de vloer en hadden tot voor kort dus twee betaalterminals nodig. Het feit dat alles nu op één CCV-terminal kan, is zeer positief voor ons en voor de klanten. Ook de administratie is hierdoor een pak eenvoudiger. In plaats van twee servicecontracten met twee verschillende partijen hebben we nu tenminste een aanspreekpunt”, verklaart Dominique Derycke van Meubelen Gaverzicht en Okay.

 

Concreet?

 

Handelaars in de grensstreek hebben vanaf nu dus maar 1 betaalterminal nodig die zowel de transacties van Belgische als Franse betaalkaarten regelt. Voortaan komen de Carte Bleue-transacties op de nieuwe Crédit du Nord-rekening van de handelaars terecht. Vervolgens worden de transacties verwerkt op basis van de voorwaarden van de bank. "Crédit du Nord ontwikkelt een aanbod op maat voor elke klant, op basis van de verwerkte volumes", klinkt het in persbericht. Dankzij de samenwerking wordt de administratie een pak eenvoudiger en kunnen handelaars zich voortaan wenden tot één aanspreekpunt. 

 

 

Auteur: 

l.goethuysen@gondola.be

categorie: 

Laatste productlanceringen