Frans Muller tijdelijk aan het hoofd van Delhaize America

Door een aantal verschuivingen aan de Amerikaanse top van Ahold Delhaize zal Frans Muller de komende tijd aan het hoofd staan van Delhaize America.

 

Er is een kleine stoelendans aan de gang bij de Amerikaanse activiteiten van Ahold Delhaize. Die werd in gang gezet door het vertrek van James McCann, die CEO was van Ahold USA maar met onmiddellijke ingang stopt als bestuurder van het supermarktbedrijf. McCann wordt opgevolgd door Kevin Holt, die momenteel CEO is van Delhaize America en (net als McCann) lid is van de raad van bestuur van Ahold Delhaize.

 

De positie van Holt als hoofd van Delhaize America wordt tijdelijk ingevuld door Frans Muller, ex-CEO van Delhaize Group en huidig ‘deputy CEO’ van fusiegroep Ahold Delhaize. “Delhaize America, inclusief de Food Lion- en Hanaford-enseignes, zullen op ad interim basis aan Frans Muller, deputy CEO van Ahold Delhaize, rapporteren. Zowel Frans als Kevin zullen hun nieuwe verantwoordelijkheden onmiddellijk opnemen en blijven rapporteren aan Dick Boer (CEO Ahold Delhaize, red.).”

 

De Nederlander Frans Muller volgende eind november 2013 Pierre-Olivier Beckers op als CEO van Delhaize Group. Daarvoor was hij onder andere lid van de directie van Metro Group en topman van Makro Nederland.

Auteur: 

Joram De Bock

categorie: 

Laatste productlanceringen