Foodmaker verovert Frankrijk

Na Nederland verovert Foodmaker nu ook Frankrijk. Gisteren opende de Belgische keten zijn eerste vestiging in Parijs. Die verscheen als een shop-in-shop concept in de winkel van Monoprix. Bovendien staat er binnenkort nog een tweede opening op de planning.

 

Na een filiaal in het Nederlandse Den Haag steekt Foodmaker nu ook de grens over naar Frankrijk. Foodmaker opende gisteren namelijk een shop-in-shop in de Monoprix-winkel in het winkelcentrum Passy Plaza. In dit filiaal, dat zich uitstrekt over 74m2, vinden klanten het vaste Foodmaker-gamma dat zich richt op gezonde voeding. Denk daarbij aan huisgemaakte salades en warme gerechten, versgemaakte broodjes en wraps, maar ook een gezond ontbijtbuffet, versgeperste sappen en smoothies, en desserts. "Er zou geen rommel in onze voeding mogen zitten. Geen suiker, geen bewaarmiddelen, en geen kleurstoffen. Met Foodmaker trekken we dan ook ten strijde voor gezonde voeding in heel Europa”, verduidelijkt Lieven Vanlommel, CEO van Foodmaker. Bovendien kunnen klanten ook ter plaatse eten, want er zijn 40 zitplaatsen voorzien. 

 

Deze expansie is een belangrijke stap in de strategie van Foodmaker om zich verder op de internationale markt te positioneren. Daarbij kiest Foodmaker er vooral voor om shop-in-shops te openen bij andere retailers zoals Delhaize in België en nu dus ook Monoprix in Frankrijk. Foodmaker en Monoprix hebben trouwens een exclusiviteitsakkoord getekend voor de Franse markt en hebben bovendien plannen om in de toekomst een tweede winkel te openen in Frankrijk.

 

Ter herinnering, begin dit jaar zette Foodmaker al in op een serieuze uitbreiding van zijn vegan assortiment en zette het een volgende stap in zijn zoektocht naar zero waste. Zo lanceerde de keten succesvol zijn eigen volledig afbreekbare en eetbare servies op festivals, een service die ondertussen ook werd uitgerold in een deel van zijn winkels, waaronder die in Parijs.

 

Auteur: 

l.goethuysen@gondola.be

categorie: 

Laatste productlanceringen