Eurobrokers wordt Nedcargo

Eurobrokers wordt Nedcargo

Eurobrokers uit Zellik, gespecialiseerd in transport en logistiek van levensmiddelen, retail en FMCG, verandert van naam en wordt Nedcargo Logistics Belgium. Ook alle Nederlandse zusterbedrijven dragen nu die naam. Eurobrokers, is eind vorig jaar door De Eik, de holding van de familie Van Waeyenberge, verkocht aan de Nederlandse groep Van Uden. Alle bedrijfsonderdelen van Van Uden in zowel logistiek, expeditie als multimodaal transport – inclusief de nieuwe Belgische dochter - hebben per 1 juni de nieuwe naam Nedcargo gekregen.

 

Volgens Nedcargo-directeur Diederik Antvelink is de naamswijziging ingegeven door het feit dat de groep de laatste jaren flink is gegroeid en veel nieuwe activiteiten heeft ontwikkeld. “Ook zijn we uitgebreid in het buitenland en gaan we een meer Europese koers varen. De internationaal makkelijker te onthouden naam Nedcargo past hier beter bij,” zegt hij.

 

Internationale groei

De naamsverandering past tevens in de nieuwe, internationale visie en strategie voor 2020 die onlangs werd uitgerold. België wil Nedcargo naar Duitsland uitbreiden. Naar aanleiding van de overname van Eurobrokers had Antvelink gezegd dat deze uitbreiding past in het kader van de strategie van de Nedcargo om zijn positie in de Benelux te versterken en tegen 2018 internationaal te groeien tot een omzet van 250 miljoen euro.

 

We hebben grote ambities. We willen nummer één zijn in de voeding-, drank- en retaillogistiek in Noordwest-Europa,” zei hij toen. Een van de strategische assen in die groei is de realisatie van een milieuvriendelijke logistieke keten die verspilling tegengaat en  kosten- en tijdsbesparend is. De Nedcargo-huisstijl zal de komende maanden alom worden toegepast.

 

Nedcargo Logistics Belgium

De Eik verkocht zijn activiteiten in de voedingslogistiek om zich te concentreren op zijn kernactiviteit.  De holding is actief als trader en broker van grondstoffen en voedingsproducten voor de foodsector, alsook van eindproducten. Eurobrokers, nu Nedcargo Logistics België, heeft vestigingen in Ternat en Zellik en beschikt er in totaal over bijna 150.000 m² magazijnen, een 35-tal vrachtwagens en 130 medewerkers. Het bedrijf is vooral actief in alcoholische dranken, food en FMCG. Enkele bekende klanten zijn onder andere Nutricia, Milcobel, Granini, Wilkinson en Energizer.

 

 

 

Auteur: 

Maxim Aerden

categorie: 

Jobs - Side - NL

Laatste productlanceringen