WE-Power, de energieproducten en -leverancier van Colruyt Group heeft zichzelf omgedoopt tot Eoly. Het bedrijf zal de productie van groene stroom met windturbines en zonnepanelen verder uitbouwen. 

Met Eoly wordt Colruyt Group minder afhankelijk van de markt omdat het zal voorzien in zijn eigen energiebehoefte. De energieproducent wil het bestaande productiepark in Lot verder uitbouwen en investeren in innovatieve vormen van energieproductie en opslag. Op die manier Eoly zijn interne klanten een stabiel aanbod duurzame energie garanderen tegen de laagste kost en hen helpen om duurzaam om te springen met energie, o.a. door het verbruik te meten en suggesties te doen om te besparen. 

Daarnaast zal Eoly ook participaties opstarten zodat burgers mede-eigenaar kunnen worden van een windturbine in toekomstige windturbineprojecten. Buurtbewoners en ook medewerkers en klanten zullen aandelen kunnen kopen, mede-eigenaar worden van een windturbine en er een jaarlijkse financiële vergoeding voor krijgen.

Productiepark wordt uitgebreid

Deze week werden de nieuwe windturbines ingehuldigd op het productiepark in Lot (Laekebeek). Zij zullen rechtsreeks stroom leveren aan het naastgelegen distributiecentrum. Elke turbine heeft een vermogen van 2MW. Samen produceren ze voldoende stroom om het verbruik te dekken van 2.900 gezinnen, goed voor een CO2-reductie van 3.100 ton per jaar. Binnenkort zal Eoly een nieuwe turbine in gebruik nemen in Sint-Pieters-Leeuw en begin 2016 komt er ook één op het terrein van Colruyt Group Fine Food Meat in Halle die de stroom zal leveren voor de vleesverwerkende activiteit. In totaal zal het windpark 11 turbines tellen. 

Zonnepanelen en WKK

Eoly beheert naast windturbines ook zonnepanelen, warmtekrachtkoppelingsinstallatie en een waterstoftankstation op Dassenveld. Het bedrijf levert energie aan verschillende ondernemingen en productieafdelingen binnen Colruyt en aan zelfstandige Spar- en Alvo-winkels. In totaal dekt de productie zo'n 15% van het verbruik van Colruyt Group.