Edwin Botterman nieuwe topman Alken-Maes

Vanaf 1 maart staat er een nieuwe Managing Director aan het hoofd van Alken-Maes: Edwin Botterman. Hij neemt de fakkel over van Erik van de Ven die sinds april 2013 aan het roer stond van de brouwerij, maar nu terugkeert naar moederbedrijf Heineken.

 

Botterman is een Belg die kan terugblikken op een internationale loopbaan binnen Heineken. Sinds 2000 bekleedde Botterman al diverse general management posities in La Réunion, Centraal Afrika en Roemenië. De laatste 6 jaar was hij Managing Director bij Heineken Italië. Vanaf maart wordt hij de topman van Alken-Maes in moederland België.

 

“In zijn rol als nieuwe Managing Director België zal Botterman erop toe zien dat Alken-Maes zijn runner-up positie binnen de Belgische biermarkt verder strategisch blijft uitbouwen”, klinkt het bij de brouwerij. 

 

Erik van de Ven, de huidige Managing Director van Alken-Maes, zal na de aanstelling van Botterman terugkeren naar Heineken Amsterdam. “Ik kijk met een voldaan gevoel terug, maar eveneens met een gerust hart vooruit. Met de aanstelling van Edwin ben ik er van overtuigd dat Alken-Maes zijn rol van innovatieve challenger ook de komende jaren kracht zal weten bijzetten.” aldus Van de Ven.

 

Auteur: 

Joram De Bock

categorie: 

Jobs - Side - NL

Laatste productlanceringen