Doorstart V&D mislukt

De failliete Nederlandse winkelketen V&D krijgt dan toch geen doorstart. De curatoren en kandidaat-koper Ronald Kahn (Coolcat) zijn er niet in geslaagd tot een akkoord te komen, waardoor het doek nu definitief valt over een retailicoon bij onze noorderburen.

 

Cool Investments, het bedrijf van Coolcat-oprichter Ronald Kahn, was de enige en exclusieve partij waarmee nog onderhandeld werd voor een overname. De kandidaat-koper wou een groot deel van de 62 V&D-warenhuizen zonder onderbreking laten doorstarten, maar is niet tot een akkoord kunnen komen met de V&D-curatoren.

 

"Ons team heeft de afgelopen maand samen met het V&D-management en de curatoren hard en bezield gewerkt aan een doorstart van V&D in een nieuwe lifestyle-formule. We moeten helaas concluderen dat wij er niet in geslaagd zijn de belangen van alle betrokkenen op één lijn te krijgen. We vinden het met name spijtig voor al die betrokken medewerk(st)ers van V&D”, laat Kahn weten in een verklaring.

 

Enkel doorstart La Place

 

De doorstart is daarmee beperkt tot de externe vestigingen van La Place, de restaurantketen van V&D die overgenomen werd door supermarktketen Jumbo. Het mislukken van een globale doorstart betekent ook dat de La Place-vestigingen in de voormalige V&D warenhuizen op dit moment niet kunnen worden voortgezet. “Vanzelfsprekend zullen we kijken naar nieuwe exploitatiemogelijkheden voor deze La Place vestigingen”, zegt Jumbo in een reactie. De zelfstandige La Place vestigingen blijven wel gewoon open.

 

Bedrijf ontmanteld

 

In een persbericht laten de curatoren weten dat het bedrijf ontmanteld wordt. "Nu het helaas niet mogelijk is gebleken om de ‘puzzel’ tussen potentiële koper(s), verhuurders en financier(s) op te lossen, zal een zeer beperkte groep van V&D-medewerkers onder leiding van de curatoren de boedel in de komende weken ordentelijk afwikkelen", klinkt het. Nu het doek definitief is gevallen over V&D en de inpandige La Place-restaurants, verliezen zo'n 8.000 medewerkers hun job. 

 

Mogelijk gaat het Canadese winkelbedrijf Hudson's Bay, dat ook even kandidaat-koper was, een aantal V&D-panden huren, om er zijn eigen winkels in onder te brengen.

 

 

Auteur: 

Joram De Bock

categorie: 

Jobs - Side - NL

Laatste productlanceringen