Dit zijn de 13 winkels die Ahold Delhaize moet afstoten

De Belgische mededingingsautoriteit heeft haar goedkeuring verleend aan de fusie van de groepen Ahold en Delhaize. Deze zal pas effectief in gaan nadat Delhaize 5 aangeslotenen (2 AD’s en 3 Proxy’s) afgestoten heeft en Ahold hetzelfde heeft gedaan voor de 8 winkels die al eerder werden genoemd. Beide enseignes verzaken ook aan een aantal nieuwe openingen.

 

Delhaize en Ahold hebben deze dinsdagavond aangekondigd dat ze de toestemming hebben gekregen van de BMA om de twee bedrijven samen te laten smelten. Die toestemming was gekoppeld aan bepaalde voorwaarden: de verplichting om winkels te verkopen of te sluiten in zones waar de lokale concurrentie bedreigd was.

AH: 8 winkels

 

Dit betekent dat er in totaal 13 verkooppunten moeten opgeofferd worden. Wat Albert Heijn betreft zijn dat de 8 winkels die al waren opgelijst door de vakbonden  (Kiel, Antwerpen Groenplaats, Oudenaarde, Lokeren, Leuven, Boortmeerbeek, Turnhout en Gent Overpoort). AH verzaakt bovendien aan de opening van de nieuwe site in Eeklo maar ook andere projecten zullen het daglicht nooit zien. Over wat het precies gaat, werd nog geen uitleg gegeven.

 

Delhaize: 5 franchisewinkels

Wat Delhaize betreft zijn alle winkels die gesloten moeten worden uitgebaat door zelfstandige eigenaars. Het gaat over 2 supermarkten AD Delhaize (in Berendrecht en Lille) en 3 Proxy’s (Antwerpen Lange Beeldekensstraat, Antwerpen Oude Leeuwenrui en Gent Hundelgemsesteenweg).

 

“Geen enkele van de genoemde winkels zullen ten gevolge van deze beslissing gesloten worden”, luidt het perscommuniqué van Delhaize duidelijk. “De betrokken winkels zullen overgedragen worden aan kopers met voldoende financiële middelen en voldoende expertise, zodat deze levensvatbare en actieve concurrenten kunnen blijven voor Ahold Delhaize en andere ondernemingen. Tot aan alle vereisten van de BMA is voldaan, zullen beide ketens hun activiteiten apart voortzetten in België

 

Auteur: 

Christophe Sancy

categorie: 

Jobs - Side - NL

Laatste productlanceringen