De beloning van 250.000 euro voor informatie die leidt tot de aanhouding van de daders in de zaak van de Bende van Nijvel, is nog altijd beschikbaar. Dat heeft een woordvoerder van Delhaize gezegd aan Belga.

De premie werd in de jaren '80 uitgeloofd door Delhaize na de brutale overvallen van de Bende van Nijvel op winkels van de supermarktketen. De beloning bedroeg indertijd 10 miljoen Belgische frank en die som staat nog altijd open, bevestigt Delhaize-woordvoerder Roel Dekelver aan persagentschap Belga.

“Meer dan 30 jaar heeft de directie van Delhaize die som ter beschikking gesteld voor de gouden tip die leidt naar de doorbraak in het dossier van de Bende van Nijvel. Delhaize, de klanten en het personeel zijn zwaar getroffen door de aanslagen die toen zijn gebeurd”, zegt hij. Delhaize benadrukt dat het het gerecht is dat moet bepalen of er een gouden tip of een doorbraak is in het dossier.

De Bende van Nijvel kwam de voorbije week opnieuw onder de aandacht toen een nieuw spoor opdook dat een ex-rijkswachter uit Aalst linkte aan het dossier.

  (foto:  www.killersbrabant.be)