Delhaize geplaagd door lokale stakingen

De voorbije weken werd supermarktketen Delhaize al verschillende keren geconfronteerd met spontane stakingsacties. Deze week protesteerde de liberale vakbond aan drie winkels in Brussel en Waals-Brabant en bleef de Delhaize in Neder-Over-Heembeek dicht.

 

De Delhaize-supermarkt van Neder-over-Heembeek was van dinsdag tot en met 16u00 op donderdag gesloten door een stakingsactie. Het personeel legde het werk neer omdat een aantal tijdelijke contracten niet verlengd werden. De directie wou dan weer pas onderhandelen als de stakingsactie ophield. Hoewel de situatie in Neder-over-Heembeek erg lokaal en volgens Delhaize “geïsoleerd” is, is het niet de enige winkel waar er sprake is geweest van sociale onrust. De voorbije weken waren er al verschillende gelijkaardige werkonderbrekingen  in Lessen (Lessines), Nijvel, Elsene en Sint-Niklaas (Waasland Shopping Center).

 

Ook in de andere winkels gaat het om lokale acties, maar ze zijn wel telkens gerelateerd aan de verhoogde werkdruk. Sinds de uitvoering van het Transformatieplan werkt Delhaize immers met een nieuwe winkelstructuur waardoor de geïntegreerde supermarkten het met minder personeel moeten doen. De retailer schrapte ook meer dan 2.000 jobs.

 

Delhaize erkent dat het invoeren van de nieuwe structuur niet overal even vlot gaat, maar benadrukt in De Tijd dat het maar in een heel klein aantal winkels problemen geeft. De retailer zegt ook naar de feedback van het personeel te luisteren en de veranderingen bewust gestaag door te voeren.

Auteur: 

Joram De Bock

categorie: 

Jobs - Side - NL

Laatste productlanceringen