Curatoren mikken op snelle verkoop V&D

De Nederlandse winkelketen V&D, die op oudejaarsdag failliet verklaard werd, zou wel eens snel van eigenaar kunnen veranderen. De curatoren van V&D hebben aangegeven dat geïnteresseerde kopers tot eind deze week de tijd hebben om een bod te doen.

 

Toen de surseance van betaling van V&D Group op 31 december omgezet werd in een faillissement, hadden al tientallen geïnteresseerde partijen gemeld. Een selectie van hen heeft inmiddels een speciaal memorandum ontvangen van de curatoren. Daarin staat alle informatie die ze nodig hebben om een bod te kunnen uitbrengen. En daar maken ze best haast mee. Een woordvoerder van de curatoren heeft verklaard dat kandidaat-kopers tot eind deze week de tijd hebben om een concreet voorstel in te dienen. Het is de bedoeling dat de curatoren volgende week met partijen in gesprek gaan over de meest kansrijke voorstellen. 

 

De vraag is niet alleen wie V&D zal overnemen, maar ook op welke manier een doorstart zal worden gerealiseerd. Het management van V&D wil een doorstart inclusief de restaurantketen La Place. De kans is echter groot dat La Place los meer waard is dan de warenhuizen en verkoop meer opbrengt voor de schuldeisers, schrijft Distrifood.

 

Ondertussen blijven de winkels en restaurants van V&D voorlopig open. De +/- 10.000 werknemers krijgen nog een aantal weken doorbetaald door uitkeringsinstantie UWV, in afwachting van een mogelijke doorstart. 

 

Auteur: 

Joram De Bock

categorie: 

Jobs - Side - NL

Laatste productlanceringen