Comeos: "Tientallen miljoenen verlies voor handel door blokkades"

 

Comeos, de federatie voor handel en diensten, is tevreden dat de federale overheid gaat optreden tegen de blokkades van vrachtwagenchauffeurs. De federatie benadrukt dat de verliezen voor de handel oplopen tot tientallen miljoenen.

 

“Het is aan de lokale overheden om in te grijpen wanneer de openbare orde verstoord wordt”, stelt Dominique Michel, ceo van Comeos. “We hebben talloze contacten gehad, onder meer met burgemeesters en gouverneurs, en er alles aan gedaan om hen te overtuigen om de blokkades te verbreken – zonder resultaat. Enkel waar de handelaar een bevelschrift had van de rechtbank, hebben burgemeesters de politie ingeschakeld. Dit is onbegrijpelijk: de blokkades waren immers een manifeste wetsovertreding.”

 

“Als lokale overheden niet optreden, kan de federale overheid ingrijpen. Wij zijn tevreden dat de Minister van Binnenlandse Zaken zijn verantwoordelijkheid heeft opgenomen en deze namiddag het bevel heeft gegeven om de blokkades op te heffen”, zegt Michel.

 

Honderden tonnen verse voedingswaren geblokkeerd

 

“De vrachtwagenbestuurders hebben verschillende industriezones en autosnelwegen dagenlang geblokkeerd. De economische impact hiervan is niet te onderschatten”, benadrukt Michel. “De financiële verliezen voor de handel lopen op tot tientallen miljoenen. De voedselverspilling is enorm: het gaat om honderden tonnen vers voedsel dat niet meer consumeerbaar is. Uit dit conflict moeten lessen getrokken worden: het is onaanvaardbaar dat eender welk economisch geschil een heel gewest dagenlang kan platleggen.”

Auteur: 

Joram De Bock

categorie: 

Jobs - Side - NL

Laatste productlanceringen