Carrefour verkiest NFC boven Bancontact-app

Vanaf juni kunnen consumenten in allerlei winkels betalen met de nieuwe applicatie van Bancontact: geen bankkaart nodig, gewoon de QR-code scannen en je pincode ingeven. Toch is de applicatie voor Carrefour geen prioriteit: “Wij investeren liever in technologie die effectief tijdbesparend is voor de klant”, aldus Carrefour-woordvoerster Vera Vermeeren.

 

Je smartphone bovenhalen, je mobiel ontgrendelen, de Bancontact-applicatie openen, de QR-code scannen én je pincode ingeven. Dat is voor Carrefour nog een stap te veel om de Bancontact-applicatie zomaar groen licht te geven. “Wij investeren liever in technologie die effectief tijdbesparend is voor de klant. Zolang dat voor het betalen met een smartphone niet het geval is, is dit voor Carrefour geen prioriteit” zegt Vera Vermeeren, woordvoerster van Carrefour. Hiermee past de supermarktketen dan ook voor het gebruik van de nieuwe Bancontact-applicatie aan de kassa.

 

Near Field Communication

We zien natuurlijk wel een toekomst in het betalen smartphones” zegt Vermeeren. Zo heeft Carrefour plannen om in de toekomst NFC-technologie voor smartphones toe te passen in zijn vestigingen, waarbij de consument gewoon zijn mobiel tegen het pinapparaat moet aanhouden. Al moet de Belgische software hiervoor nog verder ontwikkelen. “Tot die tijd kunnen Carrefour-klanten wel al draadloos betalen met hun bankkaart met deze NFC-technologie” sluit Vermeeren af. “Dát gaat wel veel sneller dan de betaal-applicatie.

 

Auteur: 

Coralie Gilissen

categorie: 

Jobs - Side - NL

Laatste productlanceringen