“Brusselse handel houdt stand na aanslagen”

Ondanks de vele onheilsberichten over de Brusselse handel en horeca, blijken de winkels en restaurants in de hoofdstad relatief goed stand te houden na de aanslagen van 22 maart. Het aantal faillissementen was zelfs het laagste in vier jaar, schrijven Het Nieuwsblad en De Standaard.

 

Uit data van Roularta Business Information blijkt dat in de eerste acht maanden van dit jaar 165 handelszaken failliet zijn gegaan en nog eens 480 zaken zelf hun activiteit hebben stopgezet. Dat zijn de laagste cijfers sinds 2012, schrijven de Mediahuis-kranten. Het aantal faillissementen en stopzettingen ligt zelfs respectievelijk 22 en 11% lager dan in dezelfde periode vorig jaar.

 

Ook in de horeca bleef de grote klap achterwege, schrijven Het Nieuwsblad en De Standaard. In de eerste acht maanden van dit jaar gingen er volgens Gradyon exact evenveel zaken overkop als een jaar eerder (254).

 

NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws zegt aangenaam verrast te zijn door de cijfers. Tegelijkertijd waarschuwt ze voor een grote klap wanneer de steunmaatregelen van de regering wegvallen. 

 

Auteur: 

Joram De Bock

categorie: 

Jobs - Side - NL

Laatste productlanceringen