Bio-bakker De Trog is "meest toekomstgerichte producent"

Bio-bakkerij De Trog ontving de Factory of the Future Award voor toekomstgerichte productiebedrijven. De bakkerij staat bekend voor zijn kwalitatief ambachtelijk brood. Dit is volgens FEVIA Vlaanderen, de federatie van de voedingsindustrie, en Flanders’ Food, het innovatieplatform voor de Vlaamse voedingsindustrie, hoe Vlaamse voedingsbedrijven kwaliteit en groei kunnen verenigen door samen te werken rond innovatie. Zo investeerde De Trog de afgelopen jaren in robotica, automatisering en zelf-ontwikkelde smart glasses.

 

Flanders’ FOOD biedt Vlaamse voedingsbedrijven een uniek platform aan dat hen in contact brengt met kennisinstellingen. De bio-bakkerij kon zo meewerken aan projecten rond innovatieve actieve natuurdesems en rond de impact van het materiaal, proces en design op de zuurstofdoorlaatbaarheid van verpakkingen. Dit innovatiemodel is uniek in de wereld en bezorgt de Vlaamse voedingsindustrie een competitief voordeel om de uitdagingen van de zogenaamde vierde industriële revolutie aan te gaan.

 

Het doel is op grotere schaal te produceren zonder aan kwaliteit te verliezen. De Trog, dat bij aanvang een kleine bakkerij was, slaagde in zijn opzet. Het is nu op het industrieterrein van Ieper gelegen op meer dan 6.000 m2 en realiseerde in 2015 een omzet van 15 miljoen euro.

 

Auteur: 

Carole Boelen

categorie: 

Jobs - Side - NL

Laatste productlanceringen