Belgische retailverkoop daalt vijfde maand op rij

Sinds oktober 2015 zien de Belgische handelaren hun omzet terugvallen. Terwijl de Europese retailsector de afgelopen maanden 3% meer omzet boekte, daalden de inkomsten van de retailsector in ons land met 2,4%. Dat blijkt uit de cijfers van het Europees statistisch bureau Eurostat.

 

Van alle Europese landen presteert de Belgische retailverkoop het slechtst. Met een daling van 2,4% in vergelijking met februari 2015 doet de Belgische retailverkoop het slechter dan Slovenië (-1,4%) en Denemarken (-1%) die samen de top 3 van sterkste dalers vormen. De grootste stijger is dan weer Roemenië met +19,3%, op de voet gevolgd door buurland Luxemburg met +18,3%. Ierland gaat met de derde plaats lopen, met een stijging van 7,4%.

 

Ook buurlanden Frankrijk en Duitsland tekenden een stijgende retailverkoop op voor februari in vergelijking met vorig jaar, met respectievelijk +3,5% en +1,6%. Voor Nederland waren de cijfers nagenoeg gelabeld als ‘confedential’ en werden niet vrijgegeven.

 

Vooral de verkoop van elektro- en huishoudapparaten daalde in België het sterkst, dat meldt De Tijd, maar ook de lage olieprijs en een slechte kledingverkoop weegt op de portefeuille van de Belgische retailer. 

Auteur: 

Coralie Gilissen

categorie: 

Jobs - Side - NL

Laatste productlanceringen