Bancontact neemt afscheid van “Mister Cash”

Bancontact/Mister Cash verandert zijn naam en logo naar simpelweg “Bancontact”. Daarmee neemt het betaalsysteem na 26 jaar afscheid van “Mister Cash”.

 

De verandering is niet alleen een vereenvoudiging, maar ook een symbolische verandering voor Bancontact. “Deze naamsverandering past helemaal in de veranderende betaalcontext, waarin Bancontact het enige Belgische betaalmiddel is dat je zowel kan gebruiken in fysieke winkels, op webshops als via apps”, zegt Kris De Ryck, CEO van Bancontact Company. “Handelaars kunnen deze verschillende betaalmethodes makkelijk integreren in één systeem. Deze ‘omni-channel’-aanpak is uniek in België.” Bij deze veranderende betaalcontext past ook een nieuwe naam: ‘Bancontact/Mister Cash’ wordt ‘Bancontact’. “Helder en eenduidig, net zoals ‘het nieuwe betalen’ moet zijn”, klinkt het.

 

Marktleider
 

Het afgelopen jaar werden er maar liefst 1,31 miljard transacties genoteerd met Bancontact, zowel op vaste toestellen (betaalterminals en desktops) als mobiele toestellen (smartphones en tablets). Dat is een groei van 5,2% ten opzichte van het jaar voordien.

 

Dat Bancontact het populairste betaalsysteem in België is, blijkt ook uit een recente enquête bij 1.000 Belgen, uitgevoerd door marktonderzoeker iVox in december 2015. Van alle betaalsystemen scoort Bancontact het hoogst op vlak van gebruiksgemak, snelheid en veiligheid.

 

 

Applicatie

 

Bancontact zet ook in op betaalinnovaties. Zo is de app van Bancontact de enige betaal-app die ondersteund wordt door 19 banken. Elke week verlopen gemiddeld 50.000 mobiele aankopen via de Bancontact-app. Sinds begin april kan je meerdere bankkaarten koppelen aan de Bancontact-app, ook al een unicum in ons land.

 

Etalageshopping
 

Vandaag experimenteert Bancontact verder met etalageshopping via de smartphone. Zie je een leuke sjaal in de etalage hangen, maar is de winkel gesloten? Dankzij de Bancontact-app kan je ze toch probleemloos kopen. Je scant de QR-code op het raam met je smartphone of tablet, bevestigt de aankoop met je pincode, en de sjaal komt per post naar je toe. Dit gebruik is geen toekomstmuziek, maar nu al realiteit. Vanaf deze zomer wordt het mogelijk om in de BASE Shops en andere verrassende locaties, je belkrediet 24/7 te herladen met de Bancontactapp door een QR-code te scannen in de etalage

Auteur: 

Joram De Bock

categorie: 

Jobs - Side - NL

Laatste productlanceringen