Alle Delhaize-winkels in Brussel gaan voedseloverschotten wegschenken

Alle Delhaize-supermarkten in Brussel zullen tegen deze zomer hun onverkochte voedingsproducten weg te schenken aan sociale verenigingen. De 22 winkels stappen mee in een voedselrecuperatieproject van Delhaize.

 

Nadat Delhaize vorig jaar al voedselrecuperatieprojecten lanceerde in Wallonië en Vlaanderen, gaat nu ook een grootschalig project tegen voedselverspilling van start in Brussel. Tegen de zomer zullen alle 22 supermarkten van Delhaize in Brussel hun voedingsproducten wegschenken aan sociale verenigingen. Enkel al in deze Brusselse supermarkten kan de supermarktketen zo tot 800 ton aan voedselverspilling vermijden per jaar. Dat maakte de retailer bekend in aanwezigheid van Brussels Minister van Leefmilieu Céline Frémault.

 

Het project wordt nu al in 19 supermarkten in Brussel toegepast, en veel van de zelfstandige Delhaize-winkels (AD Delhaize en Proxy Delhaize) hebben gelijkaardige initiatieven. Nu wordt het uitgebreid naar heel Brussel. “In de strijd tegen voedselverspilling moet iedereen zijn verantwoordelijkheid nemen en ik ben dan ook blij dat Delhaize hier het voortouw kan nemen”, zegt Denis Knoops (CEO van Delhaize België).

 

Concreet kunnen drie producttypes door de organisaties worden afgehaald: verse producten in snelverkoop, onverkocht vers brood en droge voeding waarvan de houdbaarheidsdatum bijna is overschreden. Op die manier worden dagelijks 19 sociale verenigingen geholpen en kunnen er tot 150 maaltijden per dag per supermarkt worden aangeboden aan hulpbehoevenden.

 

Delhaize heeft de ambitie om tegen 2020 al haar onverkochte voedingsproducten weg te schenken aan sociale verenigingen.

 

Auteur: 

Joram De Bock

categorie: 

Jobs - Side - NL

Laatste productlanceringen