Warren Buffett, trekt zich na het einde van zijn mandaat terug als bestuurder van het Amerikaanse voedingsconcern Kraft Heinz. De Belg Alexandre Van Damme wordt naar voren geschoven als zijn opvolger.

Warren Buffett zal zich na zijn mandaat terugtrekken als bestuurder van de Amerikaanse voedingsgigant Kraft Heinz. De 87-jarige miljardair bouwt in afwachting daarvan zijn verplichte zakenreizen af. Buffett speelde een belangrijke rol bij het ontstaan van Kraft Heinz in 2005. H.J.Heinz kon toen dankzij de steun van Buffett’s Berkshire Hathaway en het Braziliaanse investeringsfonds 3G Capital, Kraft Foods overnemen en zo uitgroeien tot een van de grootste voedingsfabrikanten ter wereld.

Kraft Heinz liet zelf weten dat het Alexandre Van Damme naar voren zal schuiven als de mogelijke opvolger van Buffett. 'We zijn erg blij dat we de expertise en het inzicht van Alexandre bij Kraft Heinz kunnen binnenhalen, en geloven dat zijn managerservaring en leiderschap erg waardevol zullen zijn voor de raad van bestuur, de leiding en het bedrijf in zijn geheel', vertelt Alex Behring, voorzitter van de Raad van Bestuur bij Kraft Heinz.

Alexandre Van Damme, een van de rijkste Belgen, is een belangrijke familiale aandeelhouder van brouwerij AB Inbev. Onlangs speelde hij nog een cruciale rol bij de verkoop van voetbalclub RSC Anderlecht, waar hij ook aandeelhouder is.