Albert Heijn opent nieuwe winkel in Knokke

Albert Heijn opent deze zomer haar eerste winkel in Knokke. Het wordt de zesde AH in West-Vlaanderen en de tiende franchisewinkel van de keten in ons land.

 

Hoewel de toekomst van het enseigne nog onzeker is in ons land, heeft Albert Heijn België een nieuwe winkelopening aangekondigd. In Knokke gaat AH een supermarkt openen in de Duinenwaterstraat. Albert Heijn is daarom op zoek naar een 45-tal mensen voor uiteenlopende functies zoals teamleiders (afdelingsverantwoordelijken), winkelbedienden en jobstudenten.

 

Dat is opvallend omdat AH België onlangs een aanwervingsstop had ingevoerd omdat er jobs zullen sneuvelen bij de sluitingen die AH moet doen in het kader van de fusie met Delhaize. Maar de 8 bedreigde Albert Heijn-winkels zijn allen geïntegreerde supermarkten, terwijl de winkel in Knokke door een franchisenemer zal uitgebaat worden.

 

Toch is het frappant dat een keten die winkels moet afstoten en geen duidelijke toekomst heeft op de Belgische markt, een nieuwe winkel opent. “We zijn momenteel nog twee aparte bedrijven en dat blijft nog zo tot de fusie “geclosed” wordt medio 2016”, zei Ahold-woordvoerder Tim van Der Zanden eerder al aan Gondola.

 

Voorlopig doet AH België dan ook gewoon verder en houdt het zelfs officieel vast aan de doelstelling om 50 winkels te openen in 2016. “Dat wil niet zeggen dat we 50 winkels gaan openen. Voorlopig houden we vast aan die doelstelling, die we na de fusie goed gaan bekijken”, besluit Tim van Der Zanden.

 

Auteur: 

Joram De Bock

categorie: 

Jobs - Side - NL

Laatste productlanceringen