Albert Heijn mag dan toch winkel openen in Lokeren

Albert Heijn mag dan toch een winkel openen in Lokeren. Dat heeft de Nederlandstalige Ondernemingsrechtbank in Brussel beslist. Er zou met andere woorden geen schending zijn van eerdere voorwaarden rond de fusie van Ahold Delhaize. De nieuwe Albert Heijn-vestiging opent op 12 december zijn deuren. 

 

Vorige week lieten we weten dat Carrefour Ahold Delhaize voor de rechter daagde omwille van een nieuwe Albert Heijn-vestiging in Lokeren. Die zou op nog geen tweehonderd meter van het vroegere filiaal openen, waardoor de Ahold Delhaize groep zich volgens Carrefour niet aan de voorwaarden hield die de Belgische Mededingsautoriteit twee jaar geleden oplegde. Het vorige filiaal van Albert Heijn in Lokeren werd immers gesloten door de fusie van Ahold Delhaize.

 

Ondertussen heeft de de Voorzitter van de Nederlandstalige Ondernemingsrechtbank in Brussel geoordeeld dat de nieuwe Albert Heijn in Lokeren zoals gepland kan openen. Daarmee wordt de procedure die Carrefour aanspande om de opening van de nieuwe winkel tegen te houden, volledig in het voordeel van Albert Heijn beslecht.

 

De Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) had eerder ook al aangegeven dat er geen sprake was van een schending van de verbintenissen van Delhaize en Ahold in het kader van de fusie van beide ondernemingen.

 

Concreet betekent dit dat de opening van de Albert Heijn winkel in Lokeren dus zoals gepland kan doorgaan. De winkel zal woensdag 12 december de deuren openen en 50 lokale mensen tewerkstellen.

 

“Wij zijn natuurlijk blij met deze uitspraak en kunnen niet wachten om terug te keren naar Lokeren om onze klanten opnieuw onze persoonlijke service en verrassend assortiment aan Hollandse prijzen te bieden.”, zegt Luc de Baets, CEO Albert Heijn België.

 

Auteur: 

l.goethuysen@gondola.be

categorie: 

Laatste productlanceringen