Ahold Delhaize: 61 miljard euro jaaromzet

Ahold Delhaize heeft voor het eerst gecombineerde financiële cijfers vrijgegeven. De pro-forma cijfers moeten dienen als vergelijkingsbasis voor de toekomstige resultaten van Ahold Delhaize. 

 

De pro-formacijfers combineren de financiële informatie van Ahold en Delhaize  van voor de fusie. Het gaat om onder andere gecombineerde omzetcijfers voor heel 2015 en de eerste jaarhelft van 2016. Daaruit blijkt dat Ahold Delhaize vorig jaar een omzet van 60,88 miljard euro en een nettowinst van 1,2 miljard boekte. In de eerste zes maanden van 2016 haalde het fusiebedrijf een omzet van 32,3 miljard euro en een nettowinst van 656 miljoen euro.

 

Om tot deze cijfers te komen, werden de resultaten van Ahold en Delhaize niet zomaar opgeteld. De prestaties van de winkels die afgestoten moeten worden (een 100-tal in de VS en 13 in België) werden uit de pro-forma resultaten gefilterd. Ook Tom & Co, de dierenwinkelketen die Delhaize Group deze zomer verkocht, werd niet meegerekend bij de gecombineerde cijfers. Ook de kosten voor de fusie, die neerkwamen op 62 miljoen euro in 2015 en 15 miljoen euro in de eerste jaarhelft van 2016, werden uit de pro-formacijfers gehouden.

 

Auteur: 

Joram De Bock

categorie: 

Jobs - Side - NL

Laatste productlanceringen