Vendis Capital neemt een belang in X²O en Overstock

Gondola Homing Experience

Vendis Capital en Legio Groep kondigden vorige week een samenwerking aan. Vendis Capital, het investeringsfonds met een exclusieve focus op de consumentensector, neemt een substantiële participatie in Legio Groep.

 

Met deze investering wil Vendis de verdere ontwikkeling van de groep ondersteunen. Legio Groep, onder leiding van CEO en oprichter Jan Ollevier, is het moederbedrijf achter de retailconcepten X²O, Overstock Garden en Overstock Home.

 

X²O is een toonaangevende retailer in badkamerinrichting, met achttien vestigingen in België en drie winkels in Nederland.

Overstock Garden is de Belgische markleider in de verkoop van kwalitatief hoogstaande tuinmeubelen en aanverwante producten en telt twintig vestigingen.  Sinds kort kreeg het interieuraanbod van Overstock een eigen winkelconcept met de oprichting van Overstock Home, welke vandaag dertien verkooppunten telt.  Legio Groep werd in 2004 opgericht door Jan Ollevier, CEO van de Groep een heeft haar hoofdkantoor in Oostkamp (België). 

Michiel Deturck, partner van Vendis Capital, zegt: “We zijn heel tevreden met onze investering in Legio Groep.  De groep heeft sinds haar oprichting een prachtig groeitraject afgelegd en heeft op korte tijd een sleutelpositie verworven in de Belgische badkamer- en tuinmeubelmarkt.  We zijn sterk overtuigd van de waardepropositie voor de consument en van het verdere roll-out potentieel in België zowel als internationaal.  We volgen Jan en zijn team al geruime tijd en zien ernaar uit om een bijdrage te kunnen leveren aan de toekomstige ontwikkeling van het bedrijf.” 

Jan Ollevier vult aan: “We denken met Vendis de juiste partner aan boord te hebben gehaald voor de verdere uitbouw van de groep.  Vendis is gespecialiseerd in de consumentensector en heeft heel wat ervaring met het uitrollen van succesvolle retailconcepten, zowel nationaal als internationaal.”

Legio Groep is reeds de vierde investering van Vendis Capital II, dat midden 2015 van start ging en waarvoor Vendis in korte tijd voor €180 miljoen kapitaaltoezeggingen wist te krijgen. Sinds haar oprichting eind 2009 deed Vendis reeds dertien investeringen, de voorbije jaren vooral in consumentenmerken zonder eigen winkelnetwerk. Met Legio komt er opnieuw een retailconcept bij in de portefeuille.

De transactie is uiteraard onderworpen aan de gebruikelijke voorwaarden, zoals de goedkeuring door de mededingingsautoriteiten.

Auteur: 

c.vanwesemael

categorie: 

Laatste productlanceringen