Speelgoedwinkel Planet Happy komt mogelijk naar België

De Nederlandse speelgoedwinkel Planet Happy wil zijn concept graag in ons land uitrollen. Dat meldt RetailTrends. Het zou mogelijk gaan om een grote experience store met daarrond kleine stadswinkels.

 

Speelgoedwinkel Planet Happy lonkt naar ons land en zou mogelijk een grote experiencestore en daarnaast ook enkele kleine stadswinkeltjes willen openen. Ter herinnering, de keten heeft al een Belgische website. 

 

De Belgische markt trekt Planet Happy-eigenaar Mark Ligteringen aan, omdat wij volgens hem meer uitgeven aan speelgoed, gemiddeld zo’n 10 euro. “Daarnaast is het voor hen een gewoonte om een einde te rijden voor een winkelbezoek. In de meeste gevallen liggen de winkels in de buitenwijken en niet in het centrum”, vertelt Ligeteringen aan Retailtrends.

 

Hoewel er plannen zijn voor het openen van nieuwe winkels, laat de speelgoedeigenaar voorlopig niet in zijn kaarten kijken. Wat de plannen inhouden en of het over België gaat laat hij in het midden. 

 

In 2012 opende Planet Happy zijn eerste winkel, een grote experiencestore, in het Nederlandse Driebergen. Ondertussen zijn er 43 werknemers in dienst verspreid over de winkels, klantenservices en het distributiecentrum van ruim 1.000 m2.

 

Erwin Vandenbosch

categorie: 

Laatste productlanceringen