Ron Kloos verlaat Intergamma

Ron Kloos, formuledirecteur Gamma Nederland, heeft besloten om op 18 november 2018 Intergamma te verlaten en zijn loopbaan buiten het bedrijf verder te zetten. Dat maakte Intergamma zonet bekend. 

 

Ron Kloos is sinds 1992 in dienst bij Intergamma, waar hij verschillende functies vervulde op de inkoopafdeling. Sinds 2000 is hij werkzaam als formuledirecteur van Karwei en vervolgens van Gamma. Onder zijn leiding zijn zowel Karwei als Gamma in de afgelopen jaren verder geprofessionaliseerd. Bovendien droeg Kloos bij aan de sterke marktpositie van de formules.

 

“We zijn Ron zeer erkentelijk voor zijn bijdrage aan de organisatie en wij wensen hem vanzelfsprekend veel succes in zijn verdere carrière", reageert Harm-Jan Stoter, algemeen directeur bij Intergamma.

 

Enkele maanden geleden werd de directie van Intergamma nog “versterkt” met een CCO-functie, waardoor Sebastiaan de Jong naast  CEO Harm Jan Stoter kwam te staan en instaat voor de commerciële leiding aan de e-commerce en de winkelformules. Toch riep die functie-omschrijving toen al vragen op over de nieuwe rol van de formuledirecteuren bij Gamma en Karwei, meldt mixonline. Volgens Non-Food Retail expert Chris Van Wesemael, is er echter meer aan de hand: “Intergamma is zijn organisatie niet aan het versterken, maar aan het optimaliseren: ze slanken hun structuur gewoon af. Ook in België zijn al heel wat functies gesneuveld”. Of Kloos vervangen zal worden, lijkt dan ook twijfelachtig.

 

Auteur: 

l.goethuysen@gondola.be

categorie: 

Laatste productlanceringen