Media Markt neemt elektro-afdelingen Makro over

Makro heeft een akkoord bereikt met Media Markt over het afstoten van de elektronica-afdelingen in haar winkels. De eerste Makro-afdelingen worden deze maand al omgebouwd tot een Media Markt.

 

De herstructurering die de Makro-directie enkele maanden geleden aankondigde, houdt in dat de keten zich voortaan enkel nog zal richten op voeding, feest- en decoratie en bouw-artikelen. Makro liet al in juni weten dat het voor andere productcategorieën zoals kledij en consumentenelektronica wil samenwerken met gespecialiseerde partners. Voor die laatste categorie viel het oog op Media Markt. In oktober werd duidelijk dat er concrete gesprekken waren over een samenwerking. Ondertussen is er een akkoord gesloten, bevestigen beide retailers.

 

“Wij starten midden januari met de werkzaamheden om de elektronica-afdelingen in Makro-winkels om te vormen tot een MediaMarkt. Tegen midden mei moet dat proces zijn afgerond”, zegt Sven Degezelle, algemeen directeur van Media Markt in Gazet Van Antwerpen. De Makro-winkels van Machelen en Sint-Pieters-Leeuw zullen eerst aan de beurt komen, de winkel in Deurne wordt als laatste aangepakt. De Media Markt-shops bij Makro zullen dezelfde producten aanbieden als in andere winkels. Het zal gaan om echte shop-in-shops.

 

Bij de herstructurering bij Makro staan 505 jobs op de helling. Door het overlaten van de elektro-afdelingen aan Media Markt, zou een deel van het personeel mogelijk opnieuw aan het werk kunnen in de nieuwe shop-in-shops. Makro-woordvoerder Julie Stordiau benadrukt echter dat dat geen automatisme is en dat beide bedrijven los staan van elkaar. "Eens zij ontslagen zijn, kunnen de Makro-medewerkers natuurlijk wel solliciteren bij Media Markt", zegt ze.

 

 

 

 

 

 

Auteur: 

Joram De Bock

categorie: 

Jobs - Side - NL

Laatste productlanceringen