Doniger Fashion Group, het doorgestarte moederbedrijf van kledingketens McGregor, Gaastra en Adam, is failliet verklaard. Alle winkels blijven voorlopig wel gewoon open.

Maandag had Doniger, dat vorig jaar ontstond als doorstart van McGregor, al uitstelling van betaling gevraagd omdat het niet meer aan de lopende verplichtingen kon voldoen. Nu volgt het faillissement, amper een jaar nadat McGregor de eerste keer overkop ging. De doorstart onder twee managers van het modehuis was daarmee van wel heel korte duur. 

Voorlopig blijven alle winkels gewoon open. Het concern telt in totaal 75 winkels van de merken McGregor, Gaastra en Adams in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland. Zo wil de curator de kans op een succesvolle verkoop en een maximaal behoud van de werkgelegenheid vergroten, schrijft De Tijd.

Volgens de zakenkrant vreest de Nederlandse vakbond CNV dat dit faillissement vooral een manier is om de kosten te drukken verder te snijden in het bedrijf. Bij het faillissement van vorig jaar werden zo’n 130 jobs geschrapt en werden ook enkele winkels gesloten.

Hoewel het zwaartepunt van Doniger in Nederland ligt, waar 53 van de 75 winkels gevestigd zijn, is dit ook geen goed nieuws voor de zes winkels en outlet stores die Doniger in ons land in handen heeft. Omdat de procedure bij de Nederlandse rechtbank geen betrekking heeft op de Belgische entiteiten, is het voorlopig niet duidelijk wat de gevolgen zullen zijn voor de Belgische vestigingen van Doniger. Dat schrijft Het Nieuwsblad.