Doniger Fashion Group, de opvolger van de failliete kledingketen McGregor, heeft uitstel van betaling aangevraagd bij de rechtbank. Voorlopig blijven alle winkels gewoon open.

McGregor ging vorig jaar failliet en maakte een doorstart als het afgeslankte Doniger. Maar nog geen jaar later lijkt die doorstart mislukt te zijn. Doniger heeft namelijk surseance aangevraagd, wat vaak de voorbode is van een faillissement. 

“Het is vreselijk voor alle werknemers dat we in deze situatie terecht zijn gekomen”, stelt CEO Joep van Straaten in een persverklaring. “We hebben met z’n allen echt geknokt om het bedrijf overeind te houden, maar het is niet gelukt. We hebben geloof in onze sterke merken en we zullen alles in het werk stellen om een nieuwe toekomst voor de onderneming te vinden.”

Doniger gaat nu samen met bewindvoerder Hanneke de Coninck van Florent op zoek naar oplossingen voor werknemers, schuldeisers en andere belanghebbenden, schrijft het FD. In de tussentijd blijven alle winkels gewoon open. Het concern telt in totaal 75 winkels van de merken McGregor, Gaastra en Adams in Nederland, België, Frankrijk en Duitsland.