Beursorganisator Easyfairs had al aangekondigd het succesvolle Nederlandse B2B beursconcept TrendZ ook naar België te brengen, initieel al in 2018. Uiteindelijk kiest men er voor om de beurs samen met Intirio te laten plaatsvinden eind januari 2019. De beursorganisator komt daarmee op haar voornemen terug om Intirio tweejaarlijks te organiseren

Geen tijd voor Nieuwjaarsfeestjes

De professionals uit de intrieurbranche zullen de Nieuwjaarsfeestjes moeten opzij schuiven als ze enigszins beslagen 2019 willen instappen. Het beursjaar begint traditioneel al met enkele kleppers in Parijs (Maison & Objet van 18 - 22 januari) en Frankfurt (Heimtextil van 8 - 11 januari). Daartussen profileert Easyfair's eigen TrendZ Nederland zich als "de B2B beurs voor de Benelux" en trekt inderdaad ook veel Belgen. In 2019 staat deze beurs gepland van 13 - 15 januari. Wie deze drukke maand overleeft, wacht al meteen Ambiente van 8 tot 12 februari.

Die drukke kalender is zeker één van de oorzaken van het moeilijke verhaal van Intirio de laatste jaren, hoewel de editie 2018 zeker een positieve ommekeer zag met 30% meer bezoekers. 

Het aanbod van TrendZ is volledig complementair met Intirio dat zich vooral op high end en de projectmarkt richt. TrendZ vult het Intirio productgamma aan met interieurdecoratie, bed-, bad- en tafellinnen, bloem- en tuindecoratie, home accessoires, fragrances, verlichting, kleinmeubel, seasonal decoration, gifts & gadgets, lifestyle, fashion accessoires, ... Intirio en TrendZ krijgen nog meer impact door het samenvallen met het Interieurdecoratie Congres. Op maandag 28 januari is er een thema voorzien voor de retailers en op dinsdag 29 januari komt er een seminarie voor de interieurarchitecten.

Easyfairs neemt dus een berekend risico dat wellicht de evenknie in Nederland wat bezoekers zal kosten maar misschien ook de grote jongens uit Frankfurt en Parijs.