Ikea gaat fietsen verkopen in Nederland

Naast meubels, woonaccessoires en Zweedse balletjes kan je binnenkort ook fietsen kopen bij Ikea Nederland. Het woonwarenhuis verkoopt vanaf deze zomer tweewielers in haar Nederlandse winkels.

 

Ikea kondigt vandaag aan dat het in de loop van augustus 2016 tweewielers gaat verkopen in al haar Nederlandse winkels. De “Sladda”-fiets kost 499 euro voor Ikea Family-leden en 699 euro voor niet-leden, maar voor die prijs krijg je niet zomaar een tweewieler.

 

Design

De Sladda-fiets werd ontwikkeld in samenwerking met designstudio Veryday. Het resultaat is een bijzondere verschijning, die ook al bekroond is met de prestigieuze Red Dot: Best of the Best designprijs.

 

 

“Als een tablet”

Je kan verschillende accesoires toevoegen om het gebruiksgemak van de fiets te verhogen. Zo kan je dankzij het kliksysteem je eenvoudig een fietstas, bagagedrager of fietsmand aan de fiets bevestigen. “Sladda is als een tablet met apps: je kan eindeloos accessoires toevoegen om het gebruiksgemak te vergroten. Deze fiets is een milieuvriendelijke vervanger voor je auto en helpt je een duurzamer en actiever leven te leiden”, zegt Oskar Juhlin (directeur industrieel design bij Veryday). Bovendien is het een fiets voor alle leeftijden. Hij is verkrijgbaar in een 26 inch of een 28 inch uitvoering en heeft een verstelbaar stuur.

 

Gebruiksgemak

Opvallend is ook het gebruiksgemak, waar tot in de puntjes over is nagedacht. Zo heeft de Sladda-fiets een roest- en onderhoudsvrije aandrijfriem in plaats van een ketting. De aandrijfriem is schoner en duurzamer dan een normale fietsketting en gaat bovendien 15.000 kilometer mee. Het aluminium frame is roestvrij en is voorzien van een dubbele laklaag om het te beschermen tegen krassen, strooizout en modder. Het frame is zeer licht en dus makkelijk de trap op en af te tillen.

 

De fiets heeft een schijfrem en terugtraprem en is vanuit veiligheidsoogpunt voorzien van voor- en achterlicht en reflectoren rondom. De achtervork is extra lang zodat je comfortabel kan fietsen zonder dat je voeten of rug je fietstas of mand raken. De twee automatische versnellingen zijn weggewerkt in de naaf van het achterwiel, zodat ook dit onderhoudsvrij is.

 

Duurzaam

Ikea wil met de tweewieler naar eigen zeggen een duurzame en actieve leefstijl voor mensen in de stad stimuleren. 

 

 

Auteur: 

Joram De Bock

categorie: 

Jobs - Side - NL

Laatste productlanceringen