Grootaandeelhouder CRH overweegt om zijn belang in Intergamma, het Nederlandse moederbedrijf van doe-hetzelfketens Gamma en Karwei, te verkopen. Dat meldt The Sunday Times.

Volgens de Britse krant, heeft CRH zijn betrokkenheid bij Intergamma de afgelopen tijd tegen het licht gehouden. De Ierse bouwmaterialengigant zou nu een verkoop overwegen omdat de eigendomsstructuur van Intergamma nogal complex is. Het zou voor alle duidelijkheid niet de hele groep te koop stellen, maar wel haar winkels een aandelen in Intergamma van de hand doen.

Momenteel is CRH hoofdaandeelhoudermet 49% van de aandelen in handen. Individuele winkeleigenaren hebben samen een belang van 43%. De overige aandelen zijn in handen van het bestuur (6%) en van de Franse doe-het-zelfketen Bricorama (3%).

Zakenkrant De Tijd maakte eerder deze maand al melding van onvrede bij CRH. De grootaandeelhouder wou meer zeggenschap krijgen over Intergamma, maar botste op verzet van de overige aandeelhouders. 

CRH, overigens het grootste bedrijf van Ierland, kocht zich in 2003 voor 646 miljoen euro in bij het Nederlandse Intergamma. Onder Intergamma vallen 165 Gamma’s en 136 Karwei-bouwmarkten in Nederland en 85 Gamma-vestigingen in België.