De Belgische kinderkledinglijn fred & ginger zet de stap naar het buitenland en start met wholesale. Het kinderlabel, dat tot voor kort enkel beschikbaar was in België, komt zo tegemoet aan de stijgende interesse uit het buitenland.

Vanaf de nieuwe herst-wintercollectie 2018 is het Belgische kindermerk fred & ginger ook te koop in het buitenland. Het kledinglabel dat deel uitmaakt van de FNG groep, een sterk groeiende modegroep in de Benelux, zal in de toekomst zijn collecties aan wholesalepartners aanbieden. Zo probeert het bedrijf tegemoet te komen aan de stijgende interesse uit het buitenland.

Naast de wholesaleverkoop, brengt fred & ginger ook een tassencollectie en een exclusieve lijn met pyjama’s op de markt. Die bouwen voort op de typische fred & ginger-looks, waarbij sterke grafische prints worden afgewisseld met speelse details vol humor.

Fred & ginger onderstreept het belang van goede werkomstandigheden in zijn ateliers en daarom is het lid van de Fair Wear Foundation, een onafhankelijke organisatie die helpt om de arbeidsomstandigheden in ateliers te verbeteren. “We willen ervoor zorgen dat de werknemers van onze productiehuizen goed worden behandeld en in een veilige omgeving kunnen werken. Lokale teams van de Fair Wear Foundation voeren controles uit bij onze productielocaties om te checken of de FWF-gedragscode gerespecteerd wordt.Dat is hét uitgangspunt van fred & ginger”, aldus de modegroep.

De modegroep werd in 2005 opgericht en heeft ondertussen 25 vestigingen in België.