Exponent Private Equity LLP heeft recent haar definitief besluit bekendgemaakt betreffende de overname van de activiteiten van Scotts Miracle-Gro in Europa en Australië. 

De overname van de internationale activiteiten van de wereldleider op het vlak van tuinverzorgingsproducten geldt voor alle handelsactiviteiten van ScottsMiracle-Gro in Australië, Duitsland, Oostenrijk, België (Benelux), Frankrijk, Polen en het Verenigd Koninkrijk. De productie en distributie van de merken en de producten van ScottsMiracle-Gro blijft in Europa en Australië.

Het gaat om volgende Europese merken: Fertiligène®, KB®, Naturen®, Roundup®, Substral®, Osmocote®, Weedol®, Pathclear®, EverGreen®, Levington® en Miracle-Gro®.

Guillaume Roth, General Manager Western Europe : « We zijn blij met de overname door Exponent en zien de toekomst van onze business met onze nieuwe aandeelhouder en ons directieteamenthousiast tegemoet. We kijken erg uit naar de positieve impact van sterke investeringen op onze merken. Hierbij zal vooral geïnvesteerd worden in media en innovatie. Ondertussen concentreren we ons op de voorbereiding van het komende seizoen en op het behoud van een kwalitatieve dienstverlening voor onze klanten en consumenten. Bij de omschakeling verandert er eigenlijk weinig:onze contactpersonen en merken blijven ongewijzigd. Ook blijven we werken onder de naam Scotts. »

Exponent is een ervaren en succesvol privé-investeringsmaatschappij, gespecialiseerd in consumptiegoederen met een hoog groeipotentieel. Deze overname is de eerste investering van Exponent in de tuinbouwmarkt. Exponent richt zich vooral op bedrijven met een sterke aanwezigheid in het Verenigd Koninkrijk en waarvan de marktwaarde tussen 75 à 400 miljoen GBP bedraagt.

Scotts Benelux is sinds enkele maanden verhuisd naar een nieuwe locatie in Lokeren.