De doorstart van modeketens McGregor en Gaastra gaat dan toch niet door. Volgens overnemer Rens van de Schoor is een nieuwe doorstart niet haalbaar.

Drie weken geleden raakte bekend dat de Nederlandse ondernemer Rens van de Schoor de merken McGregor, Gaastra en de Adam-winkels overnam van hun failliete moederbedrijf Doniger Fashion Group.

Van de Schoor, die eerder nochtans winkelketens als Miss Etam en Brantano saneerde, ziet nu af van een doorstart. Het Financieele Dagblad schrijft dat een een doorstart volgens de overnemer geen kans van slagen zou hebben. 

De problemen bij het bedrijf, dat al twee keer failliet ging, zijn ernstiger dan van de Schoor voorzien had. Hij verwijst daarbij naar de bedrijfsadministratie, conflicten met leveranciers en late leveringen die geretourneerd worden door winkels.

De mislukte doorstart werd voorlopig nog niet bevestigd door de curator, maar het lijkt er op dat het nu echt over en uit is voor McGregor. De winkelketen ging een jaar geleden een eerste keer failliet, maar maakte snel een doorstart als Doniger onder twee managers van McGregor. Toen ook Doniger vorige maand overkop ging, kwamen de modeketens bij van de Schoor terecht.

Door de mislukte redding komen zo'n 400 banen op de tocht te staan, waarvan 325 in Nederland. Wat de gevolgen zijn voor de Belgische winkels van McGregor en Gaastra is voorlopig nog niet duidelijk.