CEO Cartamundi is Manager van het Jaar

Chris Van Doorslaer, de topman van het speelkaartenbedrijf Cartamundi, is uitgeroepen tot Manager van het Jaar 2015. Aan Franstalige kant werd Dominique Leroy, de CEO van Proximus, bekroond.

 

Chris Van Doorslaer werd verkozen door de lezers en een jury van het economische weekblad Trends. De jury prijst Van Doorslaer omdat hij de voorbije 20 jaar een familiebedrijf uit Turnhout uitbouwde "tot een duurzaam succesvolle wereldspeler en marktleider in de niche van speelkaarten".

 

Cartamundi is bekend van traditionele speelkaarten, maar beperkt zich al lang niet meer tot kaarten alleen. Vorig jaar nam Cartamundi nog twee fabrieken van de Amerikaanse speelgoedreus Hasbro over, waardoor het bedrijf nu ook wereldmarktleider in bordspellen is. “We zijn nu een one-stop-shop en dat opent duurzame perspectieven, voor ons en voor onze klanten”, zegt Van Doorslaer. Bovendien nam het personeelsbestand van Cartamundi hierdoor met 500 mensen toe (tot 2.100 medewerkers in totaal) en steeg de omzet vorig jaar met een 25%. Dit jaar verwacht het bedrijf dat de omzet met nog eens een derde zal groeien tot 340 miljoen euro.

 

Manager de l'Année 2015: Dominique Leroy (Proximus)

 

Aan Franstalige kant werd Dominique Leroy, de CEO van het telecombedrijf Proximus, verkozen tot 'Manager de l'Année 2015'. Leroy is sinds januari 2014 CEO van Proximus en wordt bekroond omdat ze met Proximus een nieuwe, positieve richting kon inslaan, aldus Trends-Tendances. Voor ze aan de slag ging bij het telecombedrijf (in 2011) was Leroy meer dan 20 jaar bij FMCG-reus Unilever.

 

Auteur: 

Joram De Bock

categorie: 

Jobs - Side - NL

Laatste productlanceringen