Billiet Vanlaere uit Tielt (B.V.T) is importeur en groothandel in huishoud-, horeca-, geschenk- en seizoensartikelen, voornamelijk actief in de Benelux, Frankrijk en Duitsland. Het familiebedrijf, met inmiddels reeds de derde generatie aan het hoofd, viert dit jaar zijn 85-jarig bestaan en liet dat niet ongemerkt voorbij gaan.

Vrijdag 23 juni waren meer dan 500 (internationale) genodigden te gast in Tielt waar een volledige rondleiding in het bedrijf werd gevolgd door een spetterende “parking lot party”.

Logistiek paradepaardje als aanvulling op een state of the art grafische afdeling.

Naast een showroom van 4275 m² verspreid over 3 verdiepingen - B.V.T. kan met alle merken die het verdeelt op enkele letters na het alfabet vullen - omvat het bedrijf een eigen grafische afdeling (als onderdeel van de marketing) en recent volledig nieuw gebouwd logistiek centrum voor de 23.000 verschillende SKU’s.

De marketing van het bedrijf is volledig gefocust op ontwikkeling van producten en het complete design van verpakkingen voor de Cosy & Trendy producten, de ontwikkeling van catalogi, advertenties, POS- en promotiemateriaal zowel standaard als specifiek op vraag van klanten. Het hart van de afdeling is dan ook een complete wand met diverse moodboards. Ook een 3D-printer en een full time fotograaf vervolledigen het team van een tiental grafici en marketeers.

Het recent vernieuwde logistieke centrum met 80.000m² opslagcapaciteit is het hart van B.V.T. en een toonbeeld van moderne logistiek. De immense hall waar dagelijks 600 (tot pieken van 800) paletten worden klaargemaakt voor verzending is dankzij de perfecte organisatie een oase van rust. Inkomende goederen worden doos per doos gescand, opgemeten en opgeslagen. Wat verder opvalt is het gloednieuwe deel voor stukverzending die het B.V.T. mogelijk maakt in de nabije toekomst voor haar verdelers-klanten aan dropshipping te doen als extra service.

Groots feest met de medewerkers en producten van B.V.T. centraal.

Na de rondleiding werden alle genodigden vergast op een groots feest met culinaire hoogstandjes en rijkelijke dranken, dit alles geserveerd op B.V.T. tableware. De genodigden genoten samen met alle medewerkers van spetterende live muziek en konden zo de familiale sfeer die één van de succesfactoren van Billiet Vanlaere is, ten volle waarderen.

Hieronder enkele sfeerbeelden.

De showroom:

Marketingafdeling:

Warehouse:

Warehouse - ready for dropshipping

Party: