AudioNova verkocht voor 830 miljoen

Het Zwitserse Sonova neemt gehoorapparatenwinkelketen AudioNova voor 830 miljoen euro over van investeringsmaatschappij HAL. Dat heeft HAL zelf bekend gemaakt.

 

De Nederlandse investeringsmaatschappij HAL stond al even op het punt om AudioNova te verkopen. Er waren zes kandidaat-kopers , waarvan het Zwitserse Sonova Holding de buit nu binnenhaalt. Sonova is producent van gehoorapparaten en één van de merken die aanwezig zijn bij AudioNova. Met deze overname wil het Zwitserse bedrijf zijn aanwezigheid in de retail versterken. 

 

Sonova neemt met AudioNova een winkelketen voor hoorapparaten over die meer dan 1.300 winkels in acht Europese landen exploiteert, die in 2015 nog goed waren voor een omzet van 359 miljoen euro en een bedrijfsresultaat van 47 miljoen euro. 

 

HAL is een investeringsmaatschappij die onder andere optiekketen Pearle en diens moederbedrijf Grandvison bezit, maar ook belangen heeft in bedrijven als Vopak, Boskalis, en zelfs de krant het Financiële Dagblad. Eerder deze maand nam HAL nog een belang van 20% in de Nederlandse e-tailer Coolblue. 

Auteur: 

Joram De Bock

categorie: 

Jobs - Side - NL

Laatste productlanceringen