Amazon koopt de Amerikaanse start-up Ring die slimme deurbellen en camera’s produceert, voor 1 miljard dollar. Dat maakte Reuters bekend. Daarmee verstevigt de online retailer zijn positie binnen de thuisbeveiliging. 

Amazon betaalde maar liefst 1 miljard dollar om de Amerikaanse start-up Ring, die zich specialiseert in het maken van slimme camera’s en deurbellen, in handen te krijgen. Dat is de op een na duurste overname sinds de aankoop van Whole Foods Market. Dankzij deze investering versterkt het bedrijf zijn positie binnen de thuisbeveiliging. Eind vorig jaar kocht de technologiereus nog de start-up Blink die ook gespecialiseerd is in smarthome-technologie.

“Ring wil de criminaliteit in woonwijken verminderen door effectieve en betaalbare beveiligingsapparaten te leveren. Die hebben een positieve impact op onze huizen, onze gemeenschappen en de wereld”, vertelt de woordvoerder van Ring in een verklaring. “We zullen zelfs nog meer doelen kunnen bereiken dankzij onze samenwerking met een inventieve en klantgericht bedrijf als Amazon. We kijken ernaar uit om een deel uit te maken van het Amazon-team en zo samen te werken aan beter beveiligde woonwijken”, klinkt het bij Ring.

Amazon reageert erg positief op de samenwerking en ziet veel mogelijkheden. Zo wil het bedrijf de slimme camera’s en deurbellen gebruiken om zijn Amazon Key-dienst te optimaliseren. Daarbij kunnen pakjesbezorgers via een slim deurslot en een camerasysteem boodschappen in het huis van de consument achterlaten, waardoor diefstal vermeden wordt. Daarnaast zorgt de combinatie van de smarthome-tools met de spraakassistent Alexa of de Amazon-Prime leverdienst ook voor nieuwe mogelijkheden. Zo kunnen Amazon-klanten Alexa bijvoorbeeld de opdracht geven om live bewakingsbeelden van hun huis te tonen.

Dat de investeringsdrang van Amazon maar geen einde kent, bleek onlangs nog toen het bedrijf aankondigde dit jaar 6 nieuwe Amazon Go-winkels te willen openen. Het is dus niet de vraag of, maar wel wanneer de e-commercegigant een nieuw project of investering zal lanceren.